Truck

Δωρεάν Μεταφορικά
Για παραγγελίες άνω των 100€, έως 3kg

Phone

Καλέστε μας:
2311 286 262

X
Ελληνικά el
Καλάθι0

Επούλωση Πληγών: Πώς να Κλείσει μια Πληγή πιο Γρήγορα

Ταλαιπωρείστε με τραύματα ή πληγές που δυσκολεύονται να κλείσουν; Η διαδικασία επούλωσης πληγών είναι ένας σημαντικός μηχανισμός άμυνας και διατήρηση της υγείας του ανθρώπινου οργανισμού. Είτε πρόκειται για ένα μικρό κόψιμο, μια χειρουργική τομή ή για έναν βαθύ τραυματισμό, η κατανόηση μιας ομαλής διαδικασίας επούλωσης των πληγών και οι τρόποι με τους οποίους μπορεί αυτή να επιταχυνθεί κρίνεται απαραίτητη.

Αρχικά μια πληγή που δεν επουλώνεται γρήγορα μπορεί να οφείλεται στην μη σωστή περιποίηση της πληγής, σε μόλυνση αλλά και σε παθολογικούς παράγοντες όπως διαβήτης, το εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, φλεβική ανεπάρκεια και πολλά άλλα.

Στάδια Επούλωσης Πληγών

Η επούλωση πληγών είναι μια πολυπαραγοντική και δυναμική διαδικασία η οποία περιλαμβάνει διάφορα στάδια. Οι πληγές που δεν κλείνουν συμβαίνει επειδή δεν έχουν προχωρήσει στα φυσιολογικά στάδια της επούλωσης. Οι φάσεις επούλωσης και οι βιοφυσιολογικές λειτουργίες πρέπει να συμβαίνουν με την κατάλληλη σειρά για μία ομαλή επούλωση πληγών.

Στάδια Επούλωσης Τραυμάτων : Πρώτο στάδιο αιμόστασης, δεύτερο στάδιο φλεγμονής , τρίτο στάδιο πολλαπλασιασμού, τέταρτο στάδιο αναδιαδιαμόρφωσης

Αιμόσταση:

Η πρώτη φάση περιλαμβάνει την άμεση απόκριση στον τραυματισμό, όπου τα αιμοφόρα αγγεία συστέλλονται για να ελαχιστοποιηθεί η απώλεια αίματος. Στη συνέχεια, τα αιμοπετάλια σχηματίζουν έναν προσωρινό θρόμβο, ξεκινώντας τη βάση για τη διαδικασία επούλωσης των πληγών.

Φλεγμονή:

Μόλις ολοκληρωθεί ο θρόμβος, τα αιμοφόρα αγγεία διαστέλλονται για να επιτρέψουν τη μέγιστη ροή αίματος στο τραύμα.Τα λευκά αιμοσφαίρια συγκεντρώνονται στο σημείο του τραυματισμού. Αυτά τα κύτταρα απομακρύνουν τη μόλυνση και τα υπολείμματα, δημιουργώντας τη βάση για την επόμενη φάση. Η φλεγμονή είναι φυσιολογική στη διαδικασία της επούλωσης της πληγής εφόσον δεν είναι υπερβολική και παρατεταμένη.

Πολλαπλασιασμός:

Κατά τη διάρκεια της τρίτης φάσης επούλωσης πληγών, σχηματίζεται νέος ιστός για να αντικαταστήσει την κατεστραμμένη περιοχή. Το κολλαγόνο, η πρωτεΐνη ίνα, εναποτίθεται για να αναπλασει να δυναμώσει τον ιστό του δέρματος.

Επιθηλιοποίηση και Ωρίμανση του Τραύματος:

Η τελική φάση επούλωσης των πληγών ονομάζεται επιθηλιοποίηση και περιλαμβάνει την αναδιάταξη και την επανευθυγράμμιση των ινών κολλαγόνου και τη δημιουργία νέων ιστών με αποτέλεσμα το τραύμα να συστέλλεται σταδιακά.Κατασκευάζεται ένα νέο δίκτυο αιμοφόρων αγγείων για την μεταφορά επαρκους οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών στην περιοχή της πληγής.

Πώς να Επιταχύνετε την Επούλωση Πληγών & Τραυμάτων

Ανάλογα με την σοβαρότητα του τραύματος το χρονικό διάστημα επούλωσης μπορεί να διαρκέσει από μέρες, μήνες έως και χρόνια. Μία πληγή που κάνει πάνω από 4 εβδομάδες να επουλωθεί θεωρείται χρόνιο τραύμα.

Δ.Ε.Ι.Π. είναι ένα πρακτικό πλαίσο για την φροντίδα τραύματος

Διαχείριση Ιστού

Αρχικά στο πρώτο στάδιο της επούλωσης πληγών είναι βασικό να επιτευχθεί η διαχείριση του τραυματικού ιστού με τον σωστό καθαρισμό και την κατάλληλη προστασία από παθογόνους μικροοργανισμούς.

Tip!

Η χρήση ενός διαλύματος με αντισηπτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες μπορεί να βοηθήσει στην διαχείριση του νεκρωτικού ιστού και να απομακρύνει το βιοφιλμ.Το Prontosan Wound Irrigation Solution είναι ένα άχρωμο διάλυμα με βεταϊνη και πολυεξανίδη το οποίο μπορεί να επιταγχύνει τον χρόνο επούλωσης έως και 50%.

Έλεγχος Φλεγμονών

Στο στάδιο αυτό το τραύμα παράγει εξίδρωμα για να απομακρύνει το μικροβιακό φορτίο. Το περιβάλλον της πληγής πρέπει να διατηρείται υγρό, με κατάλληλα επίπεδα υγρασίας για να αποφευχθεί η μόλυνση που μπορεί να καθυστερήσει την επούλωση της πληγής.

Tip!

Η άμορφη ιξώδης γέλη Prontosan Wound Gel X της B Braun με Πολυεξανίδη και Βεταΐνη, αποτρέπει τις μολύνσεις, διατηρεί το τραύμα υγρό, στα κατάλληλα επίπεδα υγρασίας και επιτρέπει τις ανωδυνες αλλαγές επιθεμάτων.

Ισορροπία Υγρασίας στο Τραύμα

Το τελευταίο στάδιο της επούλωσης πληγών, η επιθηλιοποίηση, επιταγχύνεται όταν τα τραύματα διατηρούνται υγρά και ενυδατωμένα. Γενικά, όταν εφαρμόζονται αποφρακτικοί ή ημι-αποφρακτικοί επίδεσμοι, διατηρούν τη σωστή υγρασία των ιστών για τη βελτιστοποίηση της επιθηλιοποίησης.

Tip!

Τα ιόντα αργύρου έχουν πολλούς αντιβακτηριακούς μηχανισμούς. Επιθέματα αλγινικού αργύρου είναι κατάλληλα για χρήση σε θεραπεία σε κρίσιμα αποικισμένες πληγές ή με κλινικά σημάδια μόλυνσης όπως το υπερβολικό και έντονο εξίδρωμα.

Προαγωγή Επιθηλιοποίησης

Για την προώθηση της επιθηλιοποίησης απαιτείται προστασία από εξωγενείς παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν τον ανασχηματισμό του δερματικού ιστού. Όταν επιλέγετε επίθεμα, επιλέξτε να τοποθετήσετε στην πληγή επίθεμα με επίστρωση σιλικόνης.

Πλεονεκτήματα Επιθεμάτων με Επίστρωση Σιλικόνης

  1. Δεν διαταράσει τα επιδερμικά κύτταρα κατά την αφαίρεση του επιθέματος.
  2. Είναι ασφαλές στην χρήση, δεν προκαλεί δερματικές ευαισθησίες.
  3. Προλαμβάνει τη δημιουργία ουλώδη ιστού ή χηλοειδούς.
  4. Ελαστικό.

Αριστερά : Κλασικό Επίθεμα Δεξιά : Επίθεμα με Επίστρωση Μαλακής Σιλικόνης

   Αριστερά : Κλασικό Επίθεμα                                                                                                           Δεξιά : Επίθεμα με Επίστρωση Μαλακής Σιλικόνης

Το Askina® DresSil Αφρώδες Επίθεμα με Επιφάνεια Σιλικόνης είναι φτιαγμένο από 3 διαφορετικές επιφάνειες:​

  • Ένα προστατευτικό αδιάβροχο φιλμ πολυουρεθάνης που αναπνέει και λειτουργεί σαν φράγμα για τα βακτηρίδια​
  • Μία μαλακή και ελαστική υδρόφιλη αφρώδη επιφάνεια με εξαιρετική απορροφητική ικανότητα​
  • Μία διάτρητη κολλητική επιφάνεια σιλικόνης που παρέχει ασφαλή προσκόλληση στο γύρω δέρμα, επιτρέπει δίοδο του εξιδρώματος στην αφρώδη επιφάνεια, και προσφέρει μη τραυματική αφαίρεση​.
  • Είναι εύκαμπτο, προσαρμόζεται σε όλα τα σχήματα πληγών.

${{products:45,43,15,2642}}

Καλώς ορίσατε στην Traumacare

Ζητούμε την άδειά σας για την χρήση των προσωπικών δεδομένων.

Εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, πληροφορίες κοινού και ανάπτυξη προϊόντων.

Αποθήκευση πληροφοριών στην συσκευή σας.

Μάθετε περισσότερα

Τα προσωπικά σας δεδομένα θα υποβληθούν σε επεξεργασία και οι πληροφορίες από τη συσκευή σας (cookies, μοναδικά αναγνωριστικά και άλλα δεδομένα συσκευής) ενδέχεται να αποθηκευτούν, να προσπελαστούν και να κοινοποιηθούν σε τρίτους προμηθευτές ή να χρησιμοποιηθούν ειδικά από αυτόν τον ιστότοπο ή την εφαρμογή.

Ορισμένοι προμηθευτές ενδέχεται να επεξεργάζονται τα προσωπικά σας δεδομένα βάσει έννομου συμφέροντος, στο οποίο μπορείτε να αντιταχθείτε, διαχειριζόμενοι τις επιλογές σας παρακάτω. Αναζητήστε έναν σύνδεσμο στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας ή στην πολιτική απορρήτου μας όπου μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας.