Truck

Δωρεάν Μεταφορικά
Για παραγγελίες άνω των 100€, έως 3kg

Phone

Καλέστε μας:
2311 286 262

X
Καλάθι0

Ράμματα : Επούλωση Χωρίς Σημάδια

 Είναι κατανοητό να θέλετε να ελαχιστοποιήσετε τα σημάδια από ράμματα,ιδιαίτερα στην περίπτωση που καλύπτουν μεγάλη επιφάνεια στο δέρμα. Υπάρχουν βήματα και τρόποι που μπορείτε να εντάξετε στη ρουτίνα σας ώστε να έχετε μία επούλωση χωρίς σημάδια. Η ουλή αποτελεί τη φυσική διαδικασία επούλωσης του δέρματος και μπορεί να σχηματιστεί για πολλούς διαφορετικούς λόγους όπως είναι το αποτέλεσμα χειρουργικών επεμβάσεων. Μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε και αποτρέψετε τα σημάδια από ράμματα, εντάσσοντας στην καθημερινότητα σας τις παρακάτω ενέργειες.

Πώς Σχηματίζεται μια Ουλή στο Δέρμα;

Οι ουλές σχηματίζονται μετά την πλήρη επούλωση μιας πληγής, όταν το χόριο (βαθύ, παχύ στρώμα του δέρματος) είναι κατεστραμμένο. Το σώμα σχηματίζει νέες ίνες κολλαγόνου (μια φυσική πρωτεΐνη στο σώμα) για να επιδιορθώσει τη βλάβη, με αποτέλεσμα μια ουλή. Ο νέος ουλώδης ιστός θα έχει διαφορετική υφή και ποιότητα. Οι ουλές διακρίνονται κυρίως σε ατροφικές, υπερτροφικές και χηλοειδή.

Τα ράμματα μπορούν να εξελιχθούν σε υπερτροφική ουλή ή χηλοειδή, σχηματίζοντας σημάδια σε βάθος χρόνου. Αυτο εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος, την ηλικία, το μέρος που βρίσκεται η πληγή στο σώμα κ.α.

Πως να Περιποιηθείτε τα Ράμματα σας Ώστε να μην Αφήσουν Σημάδια

Διατηρείστε την Περιοχή με τα Ράμματα Καθαρή.

Είναι σημαντικό να φροντίζετε η περιοχή της πληγής να διατηρείται καθαρή. Μία πιθανή μόλυνση μπορεί να καθυστερήσει τη διαδικασία της επούλωσης και να αυξήσει τη πιθανότητα σχηματισμού ουλής και επομένως μόνιμο σημάδια από ράμματα.

Αποφυγετε Δραστηριότητες που Μπορεί να Καταπονήσουν τα Ράμματα σας.

Καλό είναι τις πρώτες εβδομάδες να μην σηκώνετε βάρος ή να κάνετε σκληρές ασκήσεις γυμναστικής καθώς αυτές μπορεί να επηρεάσουν τη πληγή και τα ράμματα αφήνοντας σημάδια. Το πρώτο διάστημα αποφύγετε να κάνετε βαριές δουλειές στο σπίτι.

Τεχνικές Μασάζ για Επούλωση Ουλών.

Πώς κάνουμε μασάζ σε μια ουλή

Εισαγάγετε τεχνικές απαλού μασάζ ουλών για τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και την προώθηση της επούλωσης των ιστών. Εφαρμόστε τεχνικές μασάζ μόνο αφού έχει ολοκληρωθεί ο χρόνος της επούλωσης και έχουν αφαιρεθεί τα ράμματα. Μπορείτε να δοκιμάστε να κάνετε μασάζ με κάποιο λάδι που περιέχει βιταμίνη Ε και βοηθά στην ανάπλαση του δέρματος. Το μασαζ τονώνει την κυκλοφορία του αίματος, αναπλάθει τον ιστό και μειώνει την πιθανότητα να σχηματιστούν σημάδια από τα ράμματα.

Σιλικόνη για Μείωση Σημαδιών από Ράμματα

Εάν είστε επιρρεπείς σε χηλοειδείς ή υπερτροφικές ουλές, η σιλικόνη έχει αποδειχθεί αποτελεσματική στην αποτροπή εμφάνισης ουλών.Σύμφωνα με την National Library of Medicine τα φύλα σιλικόνης είναι αποτελεσματικά καθώς παρέχουν τη μηχανική πίεση ενός αυτοκόλλητου στο δέρμα και σιλικόνη η οποία βοηθά σημαντικά στην μείωση της μελάγχρωσης και το ύψος των ουλών.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να χρησιμοποιούνται τακτικά τους πρώτους 2-3 μήνες καθώς έχουν την μέγιστη αποτελεσματικότητα στην αποτροπή σχηματισμού σημαδιών από ράμματα μέχρι και τον πρώτο χρόνο εμφάνισης ουλών.Η σιλικόνη αποτελεί τη συνιστώμενη πρώτη θεραπεία για τη διαχείριση ουλών μεταξύ των επαγγελματιών υγείας, σύμφωνα με προηγούμενη ανασκόπηση.

Askina Scar Repair Επιθέματα Σιλικόνης για μείωση ουλών από B Braun

Δοκιμάστε τα φύλλα σιλικόνης της B Braun Askina Scar Repair! Επιλέξτε τις διαστάσεις που σας ταιριάζουν και εφαρμόστε το φύλλο σιλικόνης πάνω στην επουλωμένη μετεγχειρητική ουλή.

  1. Σημαντική μείωση σχηματισμού ουλών και σημαδιών από ράμματα.
  2. Προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου.
  3. Αισθητικό αποτέλεσμα.
  4. Μπορούν να κοπούν στις διαστάσεις που επιθυμείτε.

Αντηλιακή Προστασία

Ο ήλιος και η ηλιακή ακτινοβολία μπορούν να εντείνουν τα σημάδια από ράμματα σε βάθος χρόνου.Οι πληγές, επειδή περιέχουν νεοσχηματισμένα κύτταρα, θα καούν πιο γρήγορα με την έκθεση στον ήλιο από άλλες περιοχές του σώματός σας. Για να μην καούν ή υπερχρωματιστούν αυτές οι περιοχές, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε αντηλιακό με τουλάχιστον 30 SPF UVA και UVB προστασία.

Πιεσοθεραπεία

Η πιεσοθεραπεία θεωρείται γενικά ασαφή στο πόσο βοηθά στην διαχείριση επούλωσης για σημάδια από ράμματα καθώς η αποτελεσματικότητα της είναι πολυπαραγοντική. Ωστόσο συμφωνα με ευρήματα ερευνών η πιεσοθεραπεία είναι ικανή να βελτιώσει το χρώμα, το πάχος, τον πόνο και την ποιότητα της ουλής γενικά.

Σημαντική σημείωση : H πιεσοθεραπεία είναι αποτελεσματική όταν ξεκινά πριν από 2 μήνες μετά τον τραυματισμό και τη χρήση ελάχιστης πίεσης 20-25 mmHg. Επίσης, η διάρκεια της θεραπείας θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 12 μήνες και κατά προτίμηση έως 18-24 μήνες.

Η επούλωση ουλών και σημαδιών από ράμματα επιτυγχάνεται συνήθως με πλαστική επέμβαση. Ωστόσο η σιλικόνη, το μασάζ και η πιεσοθεραπεία έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές μέθοδοι στη μείωση και εξάλειψη των σημαδιών από ράμματα. Βασική προϋπόθεση είναι να φροντίζετε τα ράμματα σας σε καθημερινή βάση και να τα προστατεύεται από την έκθεση στον ήλιο για να αποφύγετε τον σχηματισμό ουλών.

Βρείτε στην Traumacare Επιθέματα Σιλικόνης για εξάλειψη υπερτροφικών ουλών και χηλοειδών!

Καλώς ορίσατε στην Traumacare

Ζητούμε την άδειά σας για την χρήση των προσωπικών δεδομένων.

Εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, πληροφορίες κοινού και ανάπτυξη προϊόντων.

Αποθήκευση πληροφοριών στην συσκευή σας.

Μάθετε περισσότερα

Τα προσωπικά σας δεδομένα θα υποβληθούν σε επεξεργασία και οι πληροφορίες από τη συσκευή σας (cookies, μοναδικά αναγνωριστικά και άλλα δεδομένα συσκευής) ενδέχεται να αποθηκευτούν, να προσπελαστούν και να κοινοποιηθούν σε τρίτους προμηθευτές ή να χρησιμοποιηθούν ειδικά από αυτόν τον ιστότοπο ή την εφαρμογή.

Ορισμένοι προμηθευτές ενδέχεται να επεξεργάζονται τα προσωπικά σας δεδομένα βάσει έννομου συμφέροντος, στο οποίο μπορείτε να αντιταχθείτε, διαχειριζόμενοι τις επιλογές σας παρακάτω. Αναζητήστε έναν σύνδεσμο στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας ή στην πολιτική απορρήτου μας όπου μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας.