Truck

Δωρεάν Μεταφορικά
Για παραγγελίες άνω των 100€, έως 3kg

Phone

Καλέστε μας:
2311 286 262

X
Καλάθι0

Τι Βάζουμε στο Κάψιμο; Συμβουλές για Ανακούφιση και Αντιμετώπιση Εγκαύματος

Το κάψιμο μπορεί να είναι ήπιο ή και σοβαρό δημιουργώντας έγκαυμα πρώτου ή δευτέρου βαθμού ανάλογα το βάθος και την έκταση του.Τα εγκαύματα μπορεί να είναι πολύ επώδυνα και μπορεί να προκαλέσουν:

 • Κόκκινο ή ξεφλουδισμένο δέρμα.
 • Φουσκάλες.
 • Πρήξιμο.

Η ποσότητα του πόνου που αισθάνεστε δεν σχετίζεται πάντα με το πόσο σοβαρό είναι το έγκαυμα. Ακόμη και ένα πολύ σοβαρό έγκαυμα μπορεί να είναι σχετικά ανώδυνο.

Πώς να Αντιμετωπίσουμε το Έγκαυμα Θερμότητας

έγκαυμα 2ου βαθμού

 1. Αρχικά, μένουμε ψύχραιμοι.
 2. Σε περίπτωση που υπάρχει κάποιο ύφασμα ή κόσμημα στο σημείο που βρίσκεται το κάψιμο, μην προσπαθήσετε να το αφαιρέσετε καθώς αυτό μπορεί να δημιουργήσει περισσότερη βλάβη στο δέρμα.
 3. Τοποθετούμε πάνω στο κάψιμο κρύο τρεχούμενο νερό για 15 λεπτά περίπου. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κάποιο διάλυμα με αντιμικροβιακές ιδιότητες όπως το Prontosan Wound Irrigation Solution για καθαρισμό και αποφυγή μόλυνσης της περιοχής του καψίματος.
 4. Προστατεύουμε το κάψιμο καλύπτοντας ελαφρώς την περιοχή με μια αποστειρωμένη γάζα ή επίθεμα χωρίς να εφαρμόζουμε πίεση, ώστε να μπορεί το δέρμα να “αναπνέει”.
 5. Προστατέψτε την περιοχή με κάποιο επίθεμα σιλικόνης το οποίο συντελεί σε ατραυματικές αλλαγές και εξασφαλίζει ασφαλή πρόσφυση και αναπνεύσιμο περιβάλλον για φυσική επούλωση.
 6. Σε περίπτωση που υπάρχει πρήξιμο και πόνος, μπορείτε σε συνεννόηση με κάποιον ειδικό να πάρετε παρακεταμόλη ή και ιβουπροφένη.
 7. Δεν σπάμε τις φουσκάλες, καθώς αυτές μπορεί να μολυνθούν.

Αποφεύγουμε την πολύωρη έκθεση της περιοχής που βρίσκεται το κάψιμο στον ήλιο.

Τι ΔΕΝ Τοποθετούμε Πάνω σε Ένα Κάψιμο

Τι δεν τοποθετούμε πάνω στο έγκαυμα : Πάγο, βούτυρο, οδοντόκρεμα, κρέμα σώματος, λάδι, κρέμα κορτιζόνης

Οτιδήποτε από τα παραπάνω μπορεί να ερεθίσει και να προκαλέσει μόλυνση σε ένα κάψιμο στο δέρμα. Ένα ελαφρύ έγκαυμα μπορεί να κάνει έως και 3 εβδομάδες να επουλωθεί πληρως. Όσο πιο βαθύ είναι το έγκαυμα τόσο πιο πιθανό να αφήσει σημάδι. Κατά τη διάρκεια της επούλωσης είναι φυσιολογικό να εμφανιστεί φαγούρα στο κάψιμο. Ωστόσο αποφύγετε να ξύσετε την περιοχή καθώς μπορεί να προκαλέσει κάποιο τραυματισμό ή μόλυνση και να καθυστερήσει την επούλωση.

Πότε ένα Δερματικό Έγκαυμα ή Καψιμο Είναι Μολυσμένο;

Εάν το έγκαυμα γίνει πιο επώδυνο ή υπάρχει έκκριμα από το τραύμα, ερυθρότητα πύον ή πρήξιμο, αυτό σημαίνει ότι μπορεί το έγκαυμα να έχει μολυνθεί. Επίσης σε περίπτωση που δεν υπάρχει βελτίωση και το κάψιμο ή το έγκαυμα δεν έχει επουλωθεί σε δύο με τρεις εβδομάδες, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας.

Σε ποιές Περιπτώσεις Πρέπει να Επισκεφτούμε τον Γιατρό;

Το κάψιμο και άλλα ήπια εγκαύματα μπορούν να ανακουφιστούν με τη χρήση προϊόντων χωρίς ιατρική συνταγή, όπως είναι το Prontosan Wound Irrigation Solution. Ωστόσο, για πιο σοβαρά εγκαύματα με μεγάλη έκταση θα πρέπει να ζητήσετε βοήθεια από έναν επαγγελματία υγείας.

Η επαγγελματική ιατρική φροντίδα κρίνεται απαραίτητη όταν πρόκειται για :

 • Σοβαρό κάψιμο όπως είναι το έγκαυμα 2ου και του 3ου βαθμού.
 • Χημικά και ηλεκτρικά εγκαύματα.
 • Μεγάλα ή βαθιά εγκαύματα. Οποιοδήποτε έγκαυμα μεγαλύτερο σε έκταση από τη παλάμη του χεριού του τραυματία.
 • Εγκαύματα που προκαλούν λευκό ή απανθρακωμένο δέρμα.
 • Εγκαύματα σε ευαίσθητες περιοχές όπως το πρόσωπο, το λαιμό, τα χέρια, τα πόδια, τυχόν αρθρώσεις ή και γεννητικά όργανα.

Προστατέυστε το Κάψιμο σας και Επιταγχύνετε την Επούλωσή του με : 

${{products:20,131,44,2642}}


Καλώς ορίσατε στην Traumacare

Ζητούμε την άδειά σας για την χρήση των προσωπικών δεδομένων.

Εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, πληροφορίες κοινού και ανάπτυξη προϊόντων.

Αποθήκευση πληροφοριών στην συσκευή σας.

Μάθετε περισσότερα

Τα προσωπικά σας δεδομένα θα υποβληθούν σε επεξεργασία και οι πληροφορίες από τη συσκευή σας (cookies, μοναδικά αναγνωριστικά και άλλα δεδομένα συσκευής) ενδέχεται να αποθηκευτούν, να προσπελαστούν και να κοινοποιηθούν σε τρίτους προμηθευτές ή να χρησιμοποιηθούν ειδικά από αυτόν τον ιστότοπο ή την εφαρμογή.

Ορισμένοι προμηθευτές ενδέχεται να επεξεργάζονται τα προσωπικά σας δεδομένα βάσει έννομου συμφέροντος, στο οποίο μπορείτε να αντιταχθείτε, διαχειριζόμενοι τις επιλογές σας παρακάτω. Αναζητήστε έναν σύνδεσμο στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας ή στην πολιτική απορρήτου μας όπου μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας.