Καλάθι

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Γάντια Μίας Χρήσης Νιτριλίου, Βινυλίου ή Λατέξ? Ποιες Είναι Οι Διαφορές Τους & Πόσο Κοστίζουν?

Τα γάντια μίας χρήσης σίγουρα δεν είναι όλα ίδια και φυσικά, δεν κοστίζουν το ίδιο. Ανακάλυψε τις διαφορές ανάμεσα στα γάντια νιτριλίου, λατέξ και βινυλίου και διάλεξε αυτά που σου ταιρίαζουν.

Τα τρία πιο δημοφιλή υλικά γαντιών μίας χρήσης στην αγορά σήμερα είναι το νιτρίλιο, το λατέξ και το βινύλιο, με τα γάντια νιτριλίου να θεωρούνται τα πλέον λειτουργικότερα προϊόντα προστασίας χεριών. Παραδοσιακά, τα γάντια μίας χρήσης αποτελούν βασικό στοιχείο σε οποιοδήποτε περιβάλλον υγειονομικής περίθαλψης, προστατεύοντας προσωπικό και ασθενείς από την έκθεση σε δυνητικά επικίνδυνα μικρόβια αλλά και χημικά.

Και αν μέχρι πρότινος, το επίπεδο προστασίας που παρέχει ένα γάντι απασχολούσε κυρίως τους εργαζομένους στον χώρο της υγείας, των εργαστηρίων και της βιομηχανίας, ο COVID-19 μετέφερε τέτοιου είδους προβληματισμούς σε όλους. Αν και το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς παραμένει κλειστό, αργά ή γρήγορα θα ξεκινήσει το σταδιακό άνοιγμα μέσα στον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2021 (όπως και έγινε).

Ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για Click-Away, Click Inside ή οποιοδήποτε σύστημα εφαρμοστεί αρχικά, ειδικοί και λοιμωξιολόγοι τονίζουν την ανάγκη τήρησης αυστηρών μέτρων ασφαλείας, μέσα στα οποία μάσκες και προστατευτικά γάντια θα έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτό που ίσως δεν έχετε συνειδητοποιήσει είναι ότι τα γάντια μιας χρήσης δεν είναι όλα ίδια.

Εάν λοιπόν αναρωτιέστε

 • Τι γάντια μίας χρήσης πρέπει να προμηθευτείτε
 • Ποιες είναι οι διαφορές τους
 • Τι τύπο προστατευτικών γαντιών θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ανάλογα με το επαγγελμά σας
 • Πόσο κοστίζουν
 • Για ποιους λόγους ξεχωρίζουν τα γάντια νιτριλίου

Τότε σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε αυτούς τους τύπους γαντιών, ώστε να μπορείτε να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση σχετικά με τον τύπο που είναι πιο κατάλληλος για εσάς.

Αλλα μπορείτε πάντα να ρίξετε μία ματιά στα εξεταστικά γάντια που προτίμησαν οι επισκέπτες μας την τελευταία εβδομάδα.

Γάντια Λατέξ

Για δεκαετίες, τα κατασκευασμένα από φυσικό καουτσούκ γάντια λατέξ, ήταν η νούμερο 1 επιλογή του ιατρικού κόσμου. Από τις αρχές του 1980, τα γάντια latex αποτέλεσαν την κύρια μορφή προστασίας των χεριών έναντι παθογόνων που μεταδίδονται με το αίμα όπως ο HIV που απασχόλησε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο ιό εκείνη την εποχή.

Πλεονεκτήματα

Τα κύρια πλεονεκτήματα των γαντιών λατέξ είναι η εξαιρετική πρόσφυση και η αίσθηση της αφής που παρέχουν χάρη στην ελαστικότητα τους και γι’αυτό χρησιμοποιούνται ευρέως μέχρι και σήμερα για ευαίσθητες εφαρμογές όπως μια χειρουργική επέμβαση οπού απαιτείται εξαιρετική ακρίβεια. Επίσης είναι ανθεκτικά σε ικανοποιητικό βαθμό, εύκαμπτα και πολύ άνετα στη χρήση. Τέλος, τα γάντια λατέξ αποτελούν καλή επιλογή γία όσους έρχονται σε τυχαία επαφή με βιολογικά υλικά και υλικά με βάση το νερό.

Μειονεκτήματα

Η προτίμηση σε γάντια μίας χρήσης απο λατέξ, οδήγησε στην αύξηση των αλλεργικών αντιδράσεων στο συγκεκριμένο υλικό. Αυτοί που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης αλλεργίας σε λατέξ είναι:

 • Εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη ή οπουδήποτε αλλού φορούν συχνά γάντια από λατέξ. Παγκοσμίως υπολογίζεται ότι το 7.5% του υγειονομικού προσωπικού έχει κάποια μορφή αλλεργίας σε λατέξ.
 • Άτομα που υπέστησαν πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις
 • Άτομα που εκτίθενται συχνά σε λάτεξ, με πρώτους και καλύτερους τους εργαζομένους σε σχετικές βιομηχανίες
 • Άτομα με άλλες αλλεργίες, όπως η αλλεργική ρινίτιδα ή αλλεργία σε ορισμένα τρόφιμα
  (όπως ακτινίδιο, ανανά, αβοκάντο, καρότο, κάστανο, μπανάνα, μήλο, ντομάτα, σέλινο, πεπόνι, ωμή πατάτα, κ.α.)
 • Άτομα που εμφανίζουν ανωμαλίες στα κύτταρα του μυελού των οστών
 • Άτομα με παραμορφωμένη ουροδόχο κύστη ή ουροποιητική οδό
 • Άτομα που χρησιμοποιούν καθετήρές ούρων με ελαστικό άκρο
 • Άτομα με άσθμα ή έκζεμα
 • Άτομα που χρησιμοποιούν συχνά προφυλακτικά

Συνήθως οι αλλεργίες στο λατέξ απλά προκαλούν ερεθισμούς στο δέρμα όπου υπήρξε άμεση έκθεση αλλά και πολλές φορές, ώρες μετά από αυτή. Σε σπάνιες περιπτώσεις όμως, υπαρχεί σοβαρός κίνδυνος αναφυλακτικού σοκ. Γενικότερα, χωρίς ακόμα να υπάρχει μία ικανοποιητική επιστημονική εξήγηση, οι αλλεργικές αντιδράσεις τήνουν να γίνονται σοβαρότερες με την επανειλημμένη έκθεση του ατόμου σε λατέξ.

Φυσικά ακόμα κι αν δεν έχετε αλλεργία στο λατέξ, δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι κάποιος με τον οποίο θα έρθετε σε επαφή ενώ φοράτε γάντια latex μπορεί να έχει. Αυτή η συχνή αλλεργική αντίδραση είναι και ο λόγος που σε πολλές χώρες έχει απαγορευτεί η χρήση γαντιών από λατέξ σε ιατρικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα ενώ ήταν και αυτό που οδήγησε στην εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων όπως τα γάντια νιτριλίου και βινυλίου.

Ένα ακόμα πολύ σημαντικό μειονέκτημα είναι ότι το λατέξ προσφέρει ελάχιστη ή και καθόλου χημική προστασία. Ενώ τα γάντια μίας χρήσης από λατέξ έχουν περίπου την ίδια απόδοση φυσικού φραγμού με τα γάντια νιτριλίου, δεν παρέχουν πραγματική προστασία έναντι οργανικών διαλυτών.

Τέλος, είναι λιγότερο ανθεκτικά στην διάτρηση και ταυτόχρονα είναι πολύ δύσκολο να ανιχνευθούν σχισμές ή τρύπες στα γάντια λατέξ λόγω της ελαστικότητας του υλικου όπου σε αυτόν τον τομέα δρα μειονεκτικά.

Τιμή

Γενικότερα τα γάντια latex, για όσους δεν είναι αλλεργικοί και δεν έχονται σε επαφή με χημικά, είναι τα οικονομικότερα γάντια μίας χρήσης στην αγορά. Αυτή τη στιγμή, η τιμή ανά γάντι λατέξ στην traumacare κυμαίνεται από €0,04 εώς €0,07.

Γάντια Νιτριλίου

Το νιτρίλιο είναι ένα συνθετικό καουτσούκ που είναι τεχνικά γνωστό ως καουτσούκ ακρυλονιτριλίου-βουταδιενίου, ανθεκτικότερο και διαφορετικό σε ίδιότητες από το φυσικό καουτσούκ, δηλαδή το λατέξ.

Τα γάντια νιριλίου αναπτύχθηκαν στα μέσα του 1990 για διάφορους λόγους, αλλά οι δύο κυριότεροι ήταν οι συνεχώς αυξανόμενες αλλεργίες στα γάντια λατέξ αλλά και η αδυναμία προστασίας έναντι των οργανικών διαλυτών σε περιβάλλοντα όπου η αντίσταση στους υδρογονάνθρακες είναι ζωτικής σημασίας. Και σε αυτή την περίπτωση, αρχικά είχαν ως στόχο τις ιατρικές εφαρμογές, αλλά πολύ γρήγορα προτιμήθηκαν σε μικροβιολογικά και χημικά εργαστήρια, στην βιομηχανία (καυσίμων, αυτοκινήτων, τροφίμων, κ.α.) και πολλούς άλλους κλάδους (όπως γεωργία, κτηνοτροφία, εστίαση, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής κ.α).

Πλεονεκτήματα

Τα γάντια νιτριλίου ξεπέρασαν εύκολα και γρήγορα τα γάντια λατέξ ως τα καλύτερα γάντια μίας χρήσης κυρίως λόγω των ανώτερων ιδιοτήτων προστασίας των χεριών και του γεγονότος ότι δεν περιέχουν λατέξ. Αλλά αξίζει να σταθούμε παραπάνω στο τι προσφέρει το νιτρίλιο σε εκατομμύρια εργαζομένους καθημερινά ανά την υφήλιο.

Ιδιαίτερα ανθεκτικά στη διάτρηση

Όλο και περισσότερα επαγγέλματα βασίζονται στην ανθεκτικότητα των γαντιών νιτριλίου, ειδικά όταν υπάρχει ο κίνδυνος έκθεσης σε παθογόνα που μεταδίδονται στο αίμα αλλά και σε άλλους περιβαλλοντικούς ρύπους. Τα γάντια νιτριλίου προσφέρουν μεγάλη αντοχή στο σχίσιμο και τη διάτρηση εώς και πέντε φορές περισσότερο από τα γάνια μίας χρήσης από latex ή βινύλιο. Αυτό καθιστά το νιτρίλιο ως το καταλληλότερο υλικό επιλογής για την κατασκευή γαντιών μίας χρήσης που χρησιμοποιούνται σε επικίνδυνα περιβάλλοντα εργασίας όπου υπάρχουν βελόνες και αιχμηρά αντικείμενα.

Μεγαλύτερη χημική αντίσταση

Το νιτρίλιο προσφέρει την μεγαλύτερη χημική αντοχή από όλα τα άλλα υλικά παραγωγής γαντιών μίας χρήσης. Τα γάντια νιτριλίου προτιμούνται σε περιβάλλοντα εργασίας υψηλού κινδύνου αφού προστατεύουν τα χέρια από ισχυρές και διαβρωτικές χημικές ουσίες που δεν μπορούν να αντέξουν τα γάντια από λατέξ ή βινύλιο.

Ενδεικτικά τα γάντια μίας χρήσης ήταν άχρηστα σε όλο το σύνολο της αυτοκινητοβιομηχανίας, αφού το λατέξ θα διαλυθεί άμεσα όταν έρθει σε επαφή με γράσο, λάδι, καύσιμο και βενζίνη. Την κατάσταση άλλαξαν τα γάντια νιτριλίου. Εύκολα παρατηρεί κανείς ότι τα χρησιμοποιούν σχεδόν όλοι οι μηχανικοί αυτοκινήτων αφού αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες και είναι πολύ ανθεκτικά σε σχεδόν όλες τις χημικές ουσίες στο σύστημα ενός αυτοκινήτου.

Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τον αγροτικό τομέα αφού τα γάντια μίας χρήσης νιτριλίου αποτρέπουν αποτελεσματικά την επαφή βακτηρίων και επιβλαβών χημικών με ζώα, φυτά και φυσικά τα χέρια του εργαζομένου. Ταυτόχρονα χρησιμοποιούνται γενικά με φυτοφάρμακα όπως ζιζανιοκτόνα και άλλα προϊόντα λόγω των χημικών ανθεκτικών ιδιοτήτων τους κάτι που τα καθιστά ιδανικά για κηπουρική και καλλιέργειες ενώ την ίδια στιγμή οι αγρότες και κτηνοτρόφοι μπορούν να εκτελέσουν και χρέη μηχανικού για την επισκευή του εξοπλισμού.

Ένας ακόμα τεράστιος κλάδος που έχει δείξει την εμφατική προτίμηση στο νιτρίλιο είναι αυτός της καθαριότητάς και απολύμανσης. Οι εργαζόμενοι σε αυτόν τον τομέα πρέπει πάντα να χρησιμοποιούν γάντια μίας χρήσης για να προστατευθούν από τους κινδύνους των κοινών χημικών ουσιών που βρίσκονται στα απολυμαντικά επιφανειών,  σε καθημερινή βάση και τα γάντια από νιτρίλιο αποδείχθηκαν τα πιο κατάλληλα για αυτή τη δουλεία.

Οι επαγγελματίες κομμωτές και οι αισθητικοί εκτίθενται επίσης καθημερινά σε χημικές ουσίες και χρειάζονται υψηλότερο βαθμό προστασίας για να αποφευχθεί ο ερεθισμός του δέρματος και το γάντι νιτριλίου είναι η καλύτερη επιλογή, καθώς έχει σχεδιαστεί ειδικά για να παρέχει ανθεκτική προστασία έναντι καυστικών χημικών ουσιών χωρίς να σπάει.

Τα γάντια νιτριλίου δεν περιέχουν λατέξ

Τα γάντια νιτριλίου έχουν γίνει η προτιμώμενη συνθετική εναλλακτική λύση έναντι του φυσικού καουτσούκ και είναι ιδανικά για τους επαγγελματίες του ιατρικού τομέα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι οδοντίατροι ήταν ίσως οι πρώτοι που προτίμησαν μαζικά τα γάντια νιτριλίου λόγω της μειωμένης πιθανότητας αλλεργικών αντιδράσεων τόσο για τους ίδιους όσο και για τους ασθενείς τους. 

Άνετη εφαρμογή

Αρχικά τα γάντια νιτριλίου δεν ταίριαζαν στο χέρι το ίδιο καλά με τα γάντια μίας χρήσης από λατέξ. Για την ακρίβεια κάποτε υπήρχε μεγάλη διαφορά στην αίσθηση αφής μεταξύ τους. Οι νεότερες διαδικασίες παραγωγής όμως  αντιμετώπισαν αυτό το πρόβλημα με επιτυχία. Με τις σύγχρονες τεχνικές, η θερμότητα του σώματος που ζεσταίνει τα γάντια νιτριλίου έχει ως αποτέλεσμα να προσαρμόζονται καλύτερα στο χέρι όσο τα φοράτε.

Είναι επίσης πιο ελαστικά από τα γάντια βινυλίου.

Μπαίνουν και βγαίνουν με ευκολία χωρίς χρήση πούδρας

Τα γάντια από νιτρίλιο έχουν ούτως ή άλλως χαμηλότερο συντελεστή τριβής σε σχέση με τους ανταγωνιστές, κάτι που τα καθιστά ως τα πιο εύκολα στην χρήση αφού μπαίνουν και βγαίνουν με εξαιρετική ευκολία.

Αυτή η λεπτομέρεια  αλλά και οι νέες τεχνικές φινιρίσματος έδωσε την δυνατότητα σε πολλούς κατασκευαστές να αναπτύξουν γάντια νιτριλίου χωρίς πούδρα, η οποία επίσης αποδείχτηκε να προκαλεί αλλεργίες. Ένα ακόμα στρατηγικό πλεονέκτημα της μη ύπαρξης πούδρας είναι και η μείωση της εφίδρωσης κάτι εξαιρετικά σημαντικό για όσους και όσες είναι αναγκασμένοι να φορούν γάντια μίας χρήσης για πάρα πολλές ώρες.

Αυτή η ιδιαιτερότητα έκανε τα γάντια χωρίς σκόνη δημοφιλή σε όσους έρχονται σε επαφή με φρέσκες κόλλες ή μελάνι. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι ελαίοχρωματιστές, ζωγράφοι και οι tattoo artists.

Εντελώς αδιάβροχα

Τα γάντια μίας χρήσης νιτριλίου είναι πλήρως αδιάβροχα, εξαιρετικά χρήσιμο σε όσους είναι εκτεθειμένοι σε υγρασία στον χώρο εργασίας τους. Δεν είναι λίγοι αυτοί που προτιμούν να φορούν γάντια νιτριλίου ακόμα και κάτω από τα κανονικά γάντια εργασίας όπως οι υδραυλικοί.

Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής

Τα γάντια νιτριλίου έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τα γάντια βινυλίου και λάτεξ και ετσί μπορούν να αποθηκευτούν για πολύ περισσότερο καιρό.

Μειονεκτήματα

Αν και τα γάντια μίας χρήσης νιτριλίου είναι ακριβότερα από τα υπόλοιπα, παραμένουν μία οικονομικότατη επιλογή αν αναλογιστεί κανεις το αυξημένο επίπεδο ασφάλειας που παρέχουν αλλά και την αποφυγή αλλεργιών σε latex και πούδρα.

Αν και τα γάντια από λατέξ συνεχίζουν να είναι πιο άνετα από τα γάντια νιτριλίου, οι σύγχρονες τεχνικές κατασκευής έχουν μειώσει αυτή τη διαφορά στο ελάχιστο.

Φυσικά, τα γάντια νιτριλίου έχουν την μεγαλύτερη χημική αντίσταση αλλά δεν παρέχουν επαρκή προστασία έναντι όλων των χημικών ουσιών. Εάν γνωρίζετε ποιες χημικές ουσίες αντιμετωπίζετε, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τις οδηγίες χρήσης του προϊόντος που θα επιλέξετε για να είστε απολύτως σίγουροι για την ασφάλεια σας.

Τιμή

Τα δέντρα καουτσούκ είναι η πρώτη ύλη σε γάντια μιας χρήσης λατέξ και νιτριλίου. Και επειδή τα δέντρα καουτσούκ ευδοκιμούν αποκλειστικά σε πολύ ζεστά και τροπικά κλίματα, οι δύο χώρες που παράγουν το μεγαλύτερο ποσοστό καουτσούκ είναι η Μαλαισία και η Κίνα.

Η πανδημία του COVID 19 οδήγησε στην ακραία αύξηση της ζήτησης γαντιών μίας χρήσης τα τελευταία χρόνια. Έτσι το καουτσούκ είναι λιγότερο διαθέσιμο από ποτέ, προκαλώντας αύξηση των τιμών έως και 300% τόσο σε γάντια latex όσο και σε γάντια νιτριλίου.

Αυτή τη στιγμή, η τιμή ανά γάντι νιτριλίου στην traumacare κυμαίνεται από €0,06 εώς €0,12.

Γάντια Βινυλίου

Τα γάντια βινυλίου είναι κατασκευασμένα από πολυβινυλοχλωρίδιο, δηλαδή το γνωστό στους περισσότερους ως PVC. Κοινώς, τα γάντια μίας χρήσης από βινύλιο έχουν ως πρώτη ύλη το πετρέλαιο.

Πρόκειται για ένα δημοφιλές και ανερχόμενο γάντι μίας χρήσης. Σίγουρα οι εξελίξεις στην τεχνολογία κατασκευής γαντιών βινυλίου έχουν βελτιώσει τις προστατευτικές επιδόσεις αλλά προς το παρόν είναι κατάλληλα για πολύ συγκεκριμένους τομείς οπού δεν ασχολουνται με επικίνδυνα υλικά καθώς προσφέρουν πολύ μικρή προστασία.

Γενικά, τα γάντια βινυλίου χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών και είναι κατάλληλα για εργασίες χαμηλού κινδύνου, όπου τα γάντια μίας χρήσης φοριούνται για μικρό χρονικό διάστημα.

Πλεονεκτήματα

Το κύριο πλεονέκτημα των γαντιών βινυλίου είναι ότι είναι φθηνά στην κατασκευή τους και αρά η φθηνότερη επιλογή για τον καταναλωτή σε σχέση με λατέξ και νιτρίλιο.

Παράλληλα, τα γάντια μίας χρήσης από βινύλιο δεν περιέχουν λατέξ. Βέβαια ενώ οι αλλεργικές αντιδράσεις είναι σχεδόν ανύπαρκτες, πολλοί αναφέρουν ότι τους προκαλουν ερεθισμούς.

Μειονεκτήματα

Ενώ η μη ύπαρξη latex αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα, οι άνθρωποι που τα χρησιμοποιούν συνεχίζουν να παραπονιούνται για αλλεργικές αντιδράσεις. Στην πραγματικότητα, το πρόβλημα ερεθισμού του δέρματος από τα γάντια βινυλίου δημιουργείται από την έλλειψη αερισμού, ενώ τα φορούν. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα γάντια μίας χρήσης, το χέρι δεν αναπνέει με αποτέλεσμα, ιδρώτας και θερμότητα να παγιδεύονται μέσα στο γάντι βινυλίου οδηγώντας σε αυτους τους ερεθισμούς που παρερμηνεύονται ως αλλεργείες.

Εκτός όμως από τον ελλιπή αερισμό, τα γάντια βινυλίου είναι και τα λιγότερο ελαστικά με αποτέλεσμα να μην ταιριάζουν καλά στο χέρι αλλά και να είναι άβολα κατά την χρήση. Αυτός είναι και ο λόγος που συνίσταται να φοράμε γάντια βινυλίου για πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Για την ακρίβεια το πολύ, πέντε λεπτά.

Γενικότερα, το βινύλιο είναι το λιγότερο ευνοϊκό υλικό για την κατασκευή γαντιών μίας χρήσης και οι λόγοι είναι πολλοί.

 • Το βινύλιο είναι λιγότερο ανθεκτικό στη διάτρηση από το νιτρίλιο και το λατέξ. Όταν τα γάντια βινυλίου τεντώνονται ή κάμπτονται, τα μεμονωμένα μόρια διαχωρίζονται και διακυβεύεται η ακεραιότητα του προστατευτικού φράγματος.
 • Είναι το λιγότερο ευαίσθητο στην αφή σε σχέση με όλα τα άλλα υλικά κάτι που καθιστά τα γάντια βινυλίου μη κατάλληλά για εργασίες που απαιτούνται επιδέξιοι χειρισμοί.
 • Τα γάντια βινυλίου έχουν πολυ χαμηλή χημική αντίσταση, παρέχοντας περιορισμένη προστασία έναντι χημικής και βιοϊατρικής έκθεσης. Είναι ακατάλληλα για τους περισσότερους οργανικούς διαλύτες αλλά και διαλύματα με βάση το νερό.

Και μέσα σε όλα αυτά, ως παράγωγο του πετρελαίου, τα γάντια βινυλίου αποτελούν εδώ και πολλά χρόνια κόκκινο πανί από αμέτρητες περιβαλλοντικές οργανώσεις για τις επιπτώσεις τους στούς χώρους υγειονομικής ταφής καθώς το φαινόμενο της έκπλυσης φαίνεται να επηρεάζει αρνητικά την αναπαραγωγή ψαριών και άλλων υδρόβιων ζώων.

Τελευταίες έρευνες καθιστούν τα γάντια βινυλίου ακόμα πιο επικίνδυνα αφού τα θεωρούν κυρίως υπεύθυνα για την μόλυνση των τροφίμων από φθαλικούς εστέρες. Με λίγα λόγια, έχει πλέον αποδειχθεί ότι οι φθαλικοί εστέρες που περιέχει το βινύλιο και τα γάντια που είναι φτιαγμένα από αυτό,  μεταναστεύουν στα τρόφιμα και στην συνέχεια εκλύουν αέρια στο περιβάλλον.

Τιμή

Λόγω του χαμηλού κόστους και των χαμηλών επιπέδων προστασίας, τα γάντια βινυλίου χρησιμοποιούνται συνήθως σε περιβάλλοντα μη επικίνδυνων χημικών και χαμηλού κινδύνου λοιμώξεων.

Αυτή τη στιγμή, η τιμή ανά γάντι βινυλίου κυμαίνεται από €0,050 εώς €0,146.

Επίλογος

Τα τελευταία χρόνια, το νιτρίλιο είναι η μακράν δημοφιλέστερη επιλογή γαντιών μίας χρήσης στον ιατρικό κόσμο και τις περισσότερες βιομηχανίες. Αν και κοστίζουν λίγο περισσότερο, η συνεχώς αυξανόμενες αλλεργικές αντιδράσεις στο λατέξ και η ανώτερη χημική και μηχανική αντοχή που παρουσιάζουν φαίνεται ότι δεν αφήνουν περιθώρια στους ανταγωνιστές.

Έτσι, όταν αποφασίζετε ποιο γάντι μίας χρήσης είναι καταλληλότερο για εσάς, θα πρέπει να αναρωτηθείτε πόση προστασία χρειάζεστε, από τι, αλλά και τις πιθανές αλλεργίες. Ελπίζω ότι η κατανόηση αυτών των βασικών διαφορών ανάμεσα στα γάντια μίας χρήσης θα σας βοηθήσει να λάβετε τη σωστή απόφαση.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε