B Braun Prontosan®
Επανάσταση
στη Φροντίδα Τραυμάτων

Η πρωτοποριακή σειρά περιποίησης τραυμάτων & ελκών που αποδεδειγμένα:

 • Επιταχύνει δραστικά τον χρόνο επούλωσης εώς και 50%
 • Καταπολεμά και αποτρέπει τις μολύνσεις
 • Μειώνει τον πόνο και επιτρέπει τις ανώδυνες αλλαγές επιθεμάτων
 • Μειώνει την χρήση αντιβιοτικών
 • Διασπά πλήρως το βιοφίλμ και αποτρέπει την επαναδημιουργία του
Μοναδική Σύνθεση

Η μοναδική και παντεταρισμένη σύνθεση του Prontosan περιέχει δύο ισχυρά ενεργά συστατικά,

 1. την πολυεξανίδη που είναι ένας αντιμικροβιακός παράγοντας ευρέως φάσματος που βοηθά στην εξόντωση των βακτηρίων και στην πρόληψη των λοιμώξεων και
 2. την βεταΐνη που είναι είναι μία επιφανειοδραστική και ενυδατική ουσία με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Η συνεργάσία αυτών των δύο συστατικών παρέχει ένα μοναδικό και εξαιρετικά αποτελεσματικό διάλυμα καθαρισμού και επούλωσης πληγών.

Αληθινές ιστορίες επούλωσης πληγώνΤο Prontosan σε δράση!

Ανοιχτή πληγη?

Η Γερμανική B Braun σχεδίασε τη σειρά Prontosan σε τέσσερα διαφορετικά είδη για να  βοηθήσει επαγγελματίες υγείας και ασθενείς να βρουν την κατάλληλη και αποτελεσματικότερη λύση για κάθε τραύμα, έλκος και πλήγη που δεν κλείνει.

Το Prontosan Wound Irrigation Solution είναι ένα υγρό διάλυμα που έχει σχεδιαστεί για να καθαρίζει το τραύμα και ταυτόχρονα να ξεπλένει υπολείμματα και νεκρούς ιστούς, συμβάλλοντας στην πρόληψη της μόλυνσης και στην προώθηση της επούλωσης. Το διάλυμα εφαρμόζεται απευθείας στο τραύμα χρησιμοποιώντας την συσκευασία του ή εμποτίζοντας ένα επίθεμα.

Το Prontosan Wound Spray έχει σχεδιαστεί για εύκολη εφαρμογή σε πληγές που είναι δύσκολο να προσεγγιστούν αλλίως ή απαιτούν συχνές αλλαγές επιθεμάτων. Παρέχει τα ίδια οφέλη με το Prontosan Wound Irrigation Solution, αλλά σε πιο βολική και φιλική προς το χρήστη μορφή. Το σπρέι μπορεί να εφαρμοστεί απευθείας στην πληγή ή σε επίθεμα.

Το Prontosan Wound Gel είναι μια υδρογέλη που εφαρμόζεται απευθείας στο τραύμα για να δημιουργήσει ένα υγρό περιβάλλον που προάγει την επούλωση. Παρέχει ένα προστατευτικό φράγμα που βοηθά στην πρόληψη των μολύνσεων και προάγει τον σχηματισμό κοκκιώδους ιστού. Το gel είναι εύκολο στην εφαρμογή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα ευρύ φάσμα τύπων τραυμάτων.

Το Prontosan Wound Gel X είναι μια προηγμένη έκδοση του Prontosan Wound Gel. Περιέχει έναν μοναδικό συνδυασμό αντιμικροβιακών παραγόντων που το καθιστά ακόμα πιο αποτελεσματικό για την πρόληψη της μόλυνσης σε πληγές που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο, όπως τα έλκη διαβητικού ποδιού ή τα έλκη κατάκλισης. Το gel είναι εύκολο στην εφαρμογή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα ευρύ φάσμα τύπων τραυμάτων.

Τραύματα

Γνωστά και ως οξέα τράυματα είναι πληγές που εμφανίζονται ξαφνικά, συνήθως λόγω ατυχήματος ή χειρουργείου, και έχουν βραχυπρόθεσμη διάρκεια. Αυτοί οι τύποι πληγών συνήθως θεραπεύονται μέσα σε λίγες εβδομάδες με την κατάλληλη φροντίδα, η διαδικασία επούλωσης ακολουθεί μια προβλέψιμη ακολουθία συμβάντων.

Το Prontosan

 • Προλαμβάνει τις μόλυνσεις
 • Προωθει την επούλωση
 • Αφαιρεί τα βακτήρια
 • Μειώνει την φλεγμονή
 • Προάγει τον σχηματισμό νέου ιστού

Έλκη

Γνωστά και ως χρόνια τραύματα, τα έλκη χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να θεραπευτούν και συνήθως επιμένουν για περισσότερο από έξι εβδομάδες. Προκαλούνται συχνά από υποκείμενες συνθήκες όπως ο διαβήτης, η κακή κυκλοφορία του αίματος ή οι διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος και απαιτούν συνεχή θεραπεία και διαχείριση. 

Το Prontosan

 • Διασπά το βιοφίλμ
 • Μειώνει τον κίνδυνο δημιουργίας ουλών
 • Μειώνει την χρήση αντιβιοτικών
 • Επιτρέπει τις ανώδυνες αλλαγές επιθεμάτων
 • Επιταχύνει την διαδικασίας επούλωσης
Δεν χρειάζεται να σε κρατάνε πίσω οι πληγές σου!
Αποτελεσματικό

Το Prontosan είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στη θεραπεία όλων των τύπων τραυμάτων, χρόνιων και οξέων. Στην πραγματικότητα, το Prontosan έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα ποσοστά μόλυνσης και επιταχύνει την επούλωση έως και 50% σε σύγκριση με άλλες λύσεις περιποίησης τραυμάτων.

Η μοναδική του σύνθεση βοηθά επίσης στην καταστροφή των βιοφίλμ, τα οποία είναι γνωστό ότι συμβάλλουν σημαντικά στις χρόνιες λοιμώξεις του τραύματος.

Από το 2001 που η B Braun κυκλοφόρησε το Prontosan, έγινε μία από τις πρώτες επιλογές των περισσότερων γιατρών παγκοσμίως χάρη στις αμέτρητες επιτυχίες στη θεραπεία τραυμάτων. Ανακαλύψτε και εσείς τη δύναμη του Prontosan.

Προσοχή. Αρκετές μελέτες περιπτώσεων περιέχουν σκληρές εικόνες.

Εύκολο στη χρήση

Το Prontosan είναι απίστευτα εύκολο στη χρήση, καθιστώντας το ιδανική επιλογή τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους επαγγελματίες υγείας. Διατίθεται σε μορφή 

 • διαλύματος,
 • τζελ,
 • σπρέι

για να ταιριάζει απόλυτα με τον τύπο του τραύματος. 

Φυσικά το Prontosan μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλα προϊόντα περιποίησης τραυμάτων, όπως επιθέματα και επίδεσμους.

Οφέλη για τον ασθενή

Το Prontosan προσφέρει μια σειρά από οφέλη για τους ασθενείς, όπως

 • ταχύτερους χρόνους επούλωσης,
 • μειωμένο πόνο και δυσφορία,
 • ανώδυνες αλλάγες επιθεμάτων
 • και βελτιωμένη ποιότητα ζωής.

Επειδή το Prontosan είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στη μείωση των λοιμώξεων, οι ασθενείς είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν επιπλοκές και να χρειάζονται πρόσθετη ιατρική θεραπεία. Η απαλή σύνθεση του είναι ιδανική για το ευαίσθητο δέρμα και οι ενυδατικές του ιδιότητες βοηθούν στην πρόληψη της ξηρότητας και του ερεθισμού του δέρματος.

Χαρούμενη ασθενής και φροντιστής με την επούλωση έλκους χάρη στο Prontosan
Οφέλη για τον επαγγελματία υγείας

Γιατροί, νοσηλευτές και φροντιστές επωφελούνται από τη χρήση του Prontosan εισάγοντας το στα πρωτόκολλα φροντίδας τραυμάτων. Έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την ανάγκη για αντιβιοτικά, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της ανάπτυξης ανθεκτικών στελεχών στα αντιβιοτικά. Η ευκολία χρήσης εξοικονομεί χρόνο από τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης ενώ οι τρεις διαφορετικές μορφές που διατίθεται το Prontosan σημαίνει ότι μπορούν να επιλέξουν την καλύτερη επιλογή για κάθε ασθενή επιτυγχάνοντας το καλύτερο δυνατό κλινικό αποτέλεσμα. Δεν είναι τυχαίο ότι συνεχώς και περισσότερα νοσοκομεία χρησιμοποιούν το Prontosan ως πρώτη επιλογή στην διαχείριση τραυμάτων και ελκών.

Γκρουπ από επαγγελματίες υγείας σε συνέδριο φροντίδας τραυμάτων

Έρευνα

Το Prontosan έχει ερευνηθεί εκτενώς και έχει αποδειχθεί κλινικά ότι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στην προώθηση της επούλωσης πληγών και ελκών και στην πρόληψη των λοιμώξεων. Το προϊόν έχει αποτελέσει αντικείμενο πολυάριθμων κλινικών δοκιμών και μελετών, οι οποίες έχουν αποδείξει με συνέπεια την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά του σε διάφορους τύπους τραυμάτων και ασθενών. Το Prontosan αναγνωρίζεται ευρέως ως κορυφαίο προϊόν περιποίησης τραυμάτων, με ισχυρό ιστορικό επιτυχίας.

Βιολόγος που μελετάει το Prontosan σε εργαστήριο