Truck

Δωρεάν Μεταφορικά
Για αγορές άνω των 100€, έως 3kg

Phone

Καλέστε μας:
2311 286 262

X
Ελληνικά el
Καλάθι0

Πως γίνεται η επανέκδοση ηλεκτρονικών συνταγών χρονίως πασχόντων με την Άυλη Συνταγογράφηση

Ο άμεσος κίνδυνος της διασποράς του κορωνοϊού επιτάχυνε την ανάγκη της πλήρους ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Από τις 23/03/2020 τέθηκε σε μερική λειτουργία η Άυλη Συνταφογράφηση της ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) και έτσι, για πρώτη φορά δόθηκε η δυνατότητα επανέκδοσης συνταγών στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης για χρόνιους  πάσχοντες.

Από τις 10/02/2021, η Άυλη Συνταγογράφηση τέθηκε σε πλήρη ισχύ και πλέον οι θεράποντες ιατροί μπορούν να επανεκδίδουν μηνιαίες ή επαναλαμβανόμενες συνταγές (έως τρεις επαναλήψεις σταθερών φαρμακευτικών αγωγών) που λαμβάνουν οι χρονίως πάσχοντες εξ αποστάσεως.

Η Traumacare, επίσημος πάροχος του ΕΟΠΥΥ, σας προμηθεύει με τα περισσότερα υλικά που δικαιούστε, χωρίς κόστος και κατευθείαν στην πόρτα σας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικα με:

  • Αγορά & Αποστολή Συνταγογραφημένων Υλικών
    (Στομία – Καθετήρες – Ουροσυλλέκτες)
  • Δωρεάν Δείγματα
  • Ενοικίαση CPAP & Λοιπών Αναπνευστικών Συσκευών

Καλέστε μας στο 2311286262

Αυτή είναι η διαδικασία επανέκδοσης συνταγών με την Άυλη Συνταγογράφηση για χρόνιους πάσχοντες

Πριν από οτιδήποτε, είναι απαραίτητη η εγγραφή στην Άυλη Συνταγογράφηση. Κάθε ασθενής, χρόνιος ή μη, πρέπει να ενεργοποιήσει την Άυλη Συνταγογράφηση, δηλώνοντας τον αριθμό κινητού τηλεφώνου και το email στο οποίο επιθυμεί να λαμβάνει ηλεκτρονικά τα φάρμακα και τα παραπεμπτικά εξετάσεων που του συνταγογραφούνται.

  1. Ο ασθενής μπορεί πλέον να ζητά από τον γιατρό την επανέκδοση της συνταγής του, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, SMS, email ή fax. Δεν χρειάζεται δηλαδή καμία επίσκεψη στο ιατρείο.
  2. Ο γιατρός καταχωρεί στο σύστημα τη μηνιαία ή επαναλαμβανόμενη συνταγή  του χρονίως πάσχοντα, χωρίς να την τυπώσει ή να συμπληρώσει συνοδευτικά έγγραφα της συνταγής.
  3. Μόλις ο γιατρός καταχωρίσει τη συνταγή, ο ασθενής ενημερώνεται αυτόματα για την έκδοση της με SMS ή email ή και τα δύο. Και στις δύο περιπτώσεις  θα περιλαμβάνονται τουλάχιστον ο κωδικός της συνταγής (barcode) και το χρονικό διάστημα ισχύος της.
  4. Αυτές οι ηλεκτρονικές συνταγές των χρονίως πασχόντων, εκτελούνται υποχρεωτικά μέσω του συστήματος της Άυλης Συνταγογράφησης, με βάση τον κωδικό της συνταγής και φυσικά, χωρίς να απαιτείται απολύτως κανένα φυσικό έντυπο. Ο φαρμακοποιός ή ο επίσημος πάροχος του ΕΟΠΥΥ ανακτά την άυλη συνταγή μέσω του eprescription, χρησιμοποιώντας τον κωδικό της συνταγής ή τον ΑΜΚΑ του ασθενή και παραδίδει ή αποστέλει τα συνταγογραφημένα φάρμακα ή υλικά.
  5. Μόλις εκτελεστεί η συνταγή, ο πολίτης θα λάβει σχετικό ενημερωτικό μήνυμα με SMS ή email που περιέχει τα στοιχεία εκτέλεσης της συνταγής του.

Για την παραλαβή των φαρμάκων ή των υλικών απο δικαιούχους περίθαλψης, δηλαδή συγγενείς α΄ και β΄ βαθμού καθώς και τρίτα εξουσιοδοτημένα πρόσωπα, εκτός του κωδικού της άυλης συνταγής, πρέπει να προσκομίζουν πάντα τα απαραίτητα δικαιολογητικά ταυτοποίησης (ταυτότητα και Α.Φ.Μ) στο φαρμακείο ή τον πάροχο του ΕΟΠΥΥ της επιλογής τους. Επιπλέον τα τρίτα πρόσωπα θα χρειαστούν και την συμπλήρωμενη υπεύθυνη δήλωση που τα καθιστά αρμόδια για την παραλαβή της συνταγής.

ΕΟΠΥΥ

Καλώς ορίσατε στην Traumacare

Ζητούμε την άδειά σας για την χρήση των προσωπικών δεδομένων.

Εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, πληροφορίες κοινού και ανάπτυξη προϊόντων.

Αποθήκευση πληροφοριών στην συσκευή σας.

Μάθετε περισσότερα

Τα προσωπικά σας δεδομένα θα υποβληθούν σε επεξεργασία και οι πληροφορίες από τη συσκευή σας (cookies, μοναδικά αναγνωριστικά και άλλα δεδομένα συσκευής) ενδέχεται να αποθηκευτούν, να προσπελαστούν και να κοινοποιηθούν σε τρίτους προμηθευτές ή να χρησιμοποιηθούν ειδικά από αυτόν τον ιστότοπο ή την εφαρμογή.

Ορισμένοι προμηθευτές ενδέχεται να επεξεργάζονται τα προσωπικά σας δεδομένα βάσει έννομου συμφέροντος, στο οποίο μπορείτε να αντιταχθείτε, διαχειριζόμενοι τις επιλογές σας παρακάτω. Αναζητήστε έναν σύνδεσμο στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας ή στην πολιτική απορρήτου μας όπου μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας.