Shopping Cart

No products in the cart.

Ενοικίαση CPAP - AutoCPAP
Lowenstein Prisma Smart

Με τον μηνα
Δωρεάν μέσω ΕΟΠΥΥ

Δυνατότητα Εγκατάστασης
Στους Νομούς
 • Θεσσαλονίκης
 • Κιλκίς
 • Ημαθίας
 • Πιερίας
 • Πέλλας
 • Σερρών
 • Χαλκιδικής

Πραγματικά Αποτελεσματική Αντιμετώπιση Υπνικής Άπνοιας

Μια νύχτα επαρκούς και ποιοτικού ύπνου είναι ακόμα πιο κοντά με τη βοήθεια της Lowenstein Prisma Smart AutoCPAP

Η επιλογή της συσκευής CPAP είναι κρίσιμη καθώς πρόκειται για τον εγκέφαλο που διαβάζει την αναπνοή όλο το βράδυ και αντίστοιχα προσαρμόζει τον αέρα προλαμβάνοντας δυσάρεστες διακοπές της αναπνοής κατα την διάρκεια του ύπνου.

Για αυτό στην traumacare επιλέξαμε και διαθέτουμε προς ενοικίαση το κορυφαίο Lowenstein Prisma Smart AutoCPAP, μια από τις πρώτες συσκευές CPAP σε πωλήσεις παγκοσμίως, διαθέτοντας έναν από τους πλέον προηγμένους αλγόριθμους αντιμετώπισης του ροχαλητού και της άπνοιας.

Prisma Start AutoCPAP

 • Από τον κορυφαίο Γερμανικό κατασκευαστή Lowenstein (πρώην Weinmann), με μεγάλη οθόνη, 4 πλήκτρα άμεσης πρόσβασης, αθόρυβη λειτουργία & SD Card για την αποθήκευση δεδομένων 365 ημερών χρήσης.
 • Το Prisma SMART διαθέτει όλες τις λειτουργίες Softstart & Αutostart της σειράς PRISMAline, νέα βελτιωμένη λειτουργία μείωσης της πίεσης κατά την εκπνοή SOFT PAP, και την τεχνολογία OPP (Obstructive Pressure Peak) για την διάκριση της κεντρικής άπνοιας από την αποφρακτική άπνοια και τη διάρκεια του ύπνου
 • Το αυτόματο CPAP Lowenstein Prisma SMART έχει την δυνατότητα να ταυτοποιήσει την περιοδική αναπνοή, την RERA, το ροχαλητό, την υπόπνοια και τον περιορισμό της ροής. Επίσης, το Prisma SMART είναι το μοναδικό που διαθέτει alarm ειδοποίησης σε περίπτωση διαρροής ή αποσύνδεσης μάσκας με ένδειξη στην οθόνη.

Δωρεάν ενοικίαση CPAP μέσω ΕΟΠΥΥ

Η ενοικίαση συσκευής CPAP παρέχεται δωρεάν σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Τα μόνα δικαιολογητικά που θα χρειαστούμε είναι:
 • Μία έγκυρη γνωμάτευση
 • Μία μελέτη ύπνου απο συμβεβλημένο κέντρο.

Ενδιαφέρεστε για ενοικίαση συσκευής CPAP;

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και σύντομα κάποιος συνεργάτης μας θα επικοινωνήσει μαζί σας

καθημερινά εκτός αργιών 08:30 – 16:30

Διεύθυνση
Λαέρτου 22, Πατριαρχικά Πυλαίας, Θεσσαλονίκη, ΤΚ. 55535

Email 
info@traumacare.gr

FAQ

Η CPAP είναι μια συσκευή θετικής πίεσης, δηλαδή μια συσκευή η οποία στέλνει αέρα με πίεση δια μέσου ενός σωλήνα και μιας μάσκας που τοποθετείται στην μύτη ή/και το στόμα.

H συσκευή CPAP θεραπεύει το σύνδρομο υπνικής άπνοιας. Ως άπνοια ορίζεται η διακοπή της αναπνοής για διάστημα μεγαλύτερο από δέκα δευτερόλεπτα και οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στην απόφραξη των άνω αεραγωγών. Η συνεχής θετική πίεση (ροή) της CPAP δεν επιτρέπει στους αεραγωγούς να φράζουν τόσο συχνά, ανιχνεύοντας με ειδικούς αλγορίθμους το μοτίβο της αναπνοής και αντιδρώντας προληπτικά, αυξομειώνοντας την πίεση.

Όπως όλες οι συσκευές έτσι και οι συσκευές CPAP πρέπει να συντηρούνται βάσει των οδηγιών του κατασκευαστή έτσι ώστε να λειτουργούν σωστά.

Στην traumacare είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε αν η συσκευή που διαθέτετε χρήζει ιδιαίτερης μεταχείρισης.

Σε κάθε περίπτωση η σωστή συντήρηση για όλες τις συσκευές CPAP προυποθέτει:

 • Αντικατάσταση του φίλτρου σκόνης κάθε μήνα εφόσον το ¨χτυπάμε¨ καθημερινά για να φύγει η πολύ σκόνη
 • Αντικατάσταση του φίλτρου γύρης (λευκό φίλτρο για μικρά σωματίδια)
 • Έλεγχος και απολύμανση της συσκευής από το τεχνικό τμήμα μία φορά ετησίως. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται ότι η συσκευή δεν έχει απορυθμιστεί και αποδίδει τις σωστές πιέσεις
Η ρινική ή στοματορινική μάσκα CPAP, είναι ίσως το πιο σημαντικό μέρος της όλης διάταξης καθώς είναι αυτό που έρχεται σε άμεση επαφή με το πρόσωπο. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να ακολουθούνται απαραιτήτως τα παρακάτω βήματα:

Καθαρισμός Μάσκας

 • Καθάρισμα της σιλικόνης που έρχεται σε επαφή με το δέρμα μετά το πέρας της θεραπείας (πρακτικά κάθε πρωί). Χρησιμοποιείτε μόνο ειδικά απολυμαντικά υγρά μαντηλάκια χωρίς αλκοόλη. Με τον τρόπο αυτό απομακρύνετε την λιπαρότητα του δέρματος που παραμένει στα τοιχώματα της μάσκας και καταστρέφει την σιλικόνη
 • Καθάρισμα του κοκκάλινου μέρους της μάσκας CPAP μία φορά κάθε 15 ημέρες , για να απομακρύνετε σκόνες που έχουν επικαθίσει στην μάσκα σας
 • Αντικατάσταση του αποσπώμενου μέρους της μάσκας CPAP κάθε έξι μήνες
 • Αντικατάσταση της μάσκας CPAP μία φορά ετησίως

Καθαρισμός σωλήνα κυκλώματος CPAP

 • Καθαρισμός μία φορά μηνιαίως του κυκλώματος CPAP με σαπούνι και νερό εσωτερικά και εξωτερικά. Ξεπλύνετε πολύ καλά και αφήστε να στεγνώσει πριν την επόμενη χρήση. Προσοχή, σε περίπτωση κυκλώματος με εξωτερικό σιλικονούχο σωληνάκι να προσέχετε να μην παραμένει υγρασία ή σταγονίδια διότι επηρεάζουν άμεσα την σωστή λειτουργία της συσκευής
 • Αντικατάσταση του κυκλώματος CPAP κάθε έξι μήνες

Σε περίπτωση που η συσκευή CPAP δεν ανάβει, δοκιμάστε να την αποσυνδέσετε και να την ξανασυνδέσετε στο ρεύμα. Επίσης μην χρησιμοποιείτε πολύπριζα.

Η συσσώρευση νερού και σταγονιδίων στην μάσκα CPAP οφείλεται κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό στην λάθος χρήση του θερμαινόμενου υγραντήρα. Το νερό δημιουργείται από την διαφορά θερμοκρασίας που υπάρχει εντός και εκτός του κυκλώματος CPAP. Ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές ώρες και αν στον χώρο επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες και από την άλλη μεριά η θερμοκρασία του υγραντήρα είναι ρυθμισμένη πολύ υψηλά, το φαινόμενο αυτό γίνεται εντονότερο.

Οι λύσεις στο πρόβλημα της υγρασίας στην μάσκα CPAP είναι:

 • Η αγορά θερμαινόμενου σωλήνα, ο οποίος θερμαίνεται μαζί με τον υγραντήρα και δημιουργεί μόνωση από το εξωτερικό περιβάλλον
 • Η ρύθμιση του υγραντήρα αναλογικά με τις κλιματολογικές συνθήκες. Πρακτικά το καλοκαίρι ρυθμίζουμε τον υγραντήρα σε υψηλές θερμοκρασίες ενώ το χειμώνα σε χαμηλές

Ο θερμαινόμενος υγραντήρας χρησιμοποιείται για να θερμάνει και να υγραίνει τον αέρα της συσκευής CPAP. Την δουλειά αυτή στην καθημερινότητά μας την αναλαμβάνει η ρινική κοιλότητα η οποία και είναι σχεδιασμένη να φιλτράρει και να υγραίνει την φυσιολογική μας αναπνοή. Όταν όμως χρησιμοποιείται μία συσκευή CPAP οι ροές αυξάνονται εκθετικά (έως και 200lpm) με αποτέλεσμα ο οργανισμός μας να μην μπορεί να υγροποιήσει την ποσότητα αυτή. Ακριβώς λοιπόν γι αυτό το λόγο η χρήση υγραντήρα κρίνεται απαραίτητη για την σωστή αλλά και ευχάριστη θεραπεία με μία συσκευή CPAP

Αν ο σύντροφος σας παραπονιέται ότι ακούγεται έντονα η μάσκα, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη διαρροή. Η συσκευή CPAP από μόνη της δεν κάνει καθόλου θόρυβο. Αν πιστεύετε ότι ο θόρυβος προέρχεται από την συσκευή τότε:

 • Αποσυνδέστε την μάσκα και τον σωλήνα και εκκινήστε την συσκευή.
 • Φράξτε την έξοδο του αέρα και ακούστε τον ήχο ο οποίος θα πρέπει να είναι < 28dbA (δηλαδή σαν ένας ψίθυρος).
 • Μην σφίγγετε υπερβολικά, καθώς μπορεί να επιτύχετε το αντίθετο αποτέλεσμα. Η καλύτερη πρακτική είναι να τραβήξετε λίγο προς τα έξω την μάσκα και να την αφήσετε να ξανασφίξει στο πρόσωπο χωρίς να αλλάξετε την ρύθμιση στους κεφαλοδέτες. Αυτό θα επιτρέψει στην σιλικόνη να επανατοποθετηθεί στο πρόσωπο, εφαρμόζοντας καλύτερα.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε